Je tuin lenteklaar maken met deze tips!

Je tuin lenteklaar maken met deze tips!

15 april 2021 Uit Door Kiki Remmits

De dagen zijn niet meer zo donker als voorheen, de vogeltjes fluiten weer gretig in het rond en ook jij kan die lentevibe niet langer negeren. Hoog tijd dus om die tuin, dat terras of balkon lenteklaar te maken! En met deze tuintips kom jij er wel.

In de tuin

De kans is namelijk groot dat jij afgelopen winter niet veel aan je tuin hebt gedaan. Het gras staat hoog, het onkruid heb je niet verwijderd en eigenlijk mogen de plantjes ook wel gesnoeid worden. Dit onderhoud kost wat tijd, maar ja; het oog wil ook wat! En tuinieren is zo erg nog niet.

Gras maaien

Wanneer het kwik stijgt boven de 5 graden groeit het gras in je achtertuin al als kool. Ja, echt! Een goede maaibeurt is daarom niet geheel overbodig wanneer je er de afgelopen maanden niet naar om hebt gekeken. En eerlijk, het gras maaien in de zon is zo erg nog niet, toch? Na het maaien kun je het gras bemesten – het liefst vlak voor een regenbui. Zo komt jouw tuin weer helemaal op kracht!

Onkruid wieden

Tja, je wilt dit klusje het liefst zo lang mogelijk uitstellen. We begrijpen het. Toch staat het verwijderen van onkruid wel op de lijst om jouw tuin lenteklaar te maken. Weg met die ongewenste gasten!

Spuiten maar!

We bedoelen natuurlijk spuiten met de hogedrukreiniger. Hiermee verwijder je alg, mos en groene aanslag op de tegels én je maakt je terrasmeubelen er ook mee schoon. Als je nog geen hogedrukspuit hebt, dan wordt het tijd om er eentje te kopen. Twijfel je nog? Check dan deze 5 redenen om een hogedrukreiniger te kopen. Of ga gewoon razendsnel naar de webshop en koop er één, bijvoorbeeld van Karcher, snel, snel, snel!!!

tuin lenteklaar maken

Bloemetjes planten

Alles wat groen en fleurig is vind je in het DIY aanbod van iBOOD. Scoor bijvoorbeeld exotische planten, waaronder de Aziatische waaierpalm om die Ibiza-vibe in je tuin te halen. Of ga voor een kleurenpalet aan bloemen om de zomerkriebels in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan tulpen, viooltjes en narcissen. Deze passen mooi in elke tuin!

Planten snoeien

Planten willen uiteraard net zo stralen als jij deze zomer. Het is dan ook zeker niet onbelangrijk dat jij de schaar in de planten zet. Weet je niet hoe? Google dan ff de desbetreffende plant, tenzij jij een plantenfluisteraar bent, want iedere plant heeft weer andere aandacht nodig.

Tuin gezellig maken

Een gezellig, cozy plekje in de tuin kan natuurlijk niet ontbreken. Hier geniet je namelijk van de lange zomeravonden onder het genot van heerlijke borrelhapjes en een wijntje of biertje. Wil jij je tuin / overkapping gezellig maken? Het begint bij het kopen van mooie tuinmeubelen, waaronder een mooie loungeset. In ons wonen aanbod kom je deze al snel tegen, voor een iBOOD-prijsje ;).

loungen

Tuin klaar? Dan nu de beentjes omhoog, drankje erbij, en geniet als een Griekse god van je rust, de zon en een trosje druiven.

Facebook Comments