Nieuwe bbq kopen? Met deze 5 redenen overtuig jij je vrouw

Nieuwe bbq kopen? Met deze 5 redenen overtuig jij je vrouw

9 april 2021 Uit Door Kiki Remmits

Heb je stiekem een hekel aan je houtskool bbq uit het jaar kruik? Of wil je gewoonweg een echte grillchef worden? Lees dan lekker door, want wij hebben nog meer redenen waarmee jij je vriendin/vrouw kan overtuigen om een nieuwe bbq aan te schaffen!

Barbecueën gaat niet snel genoeg

Wanneer je trek hebt in een lekker stuk gegrild vlees of een geroosterde maïskolf wil je niet urenlang wachten totdat je barbecue eindelijk opgewarmd is. Houtskool barbecues hebben vaak tijd nodig om op temperatuur te komen. Maar bij een elektrische barbecue of bij gasbarbecues is dit niet het geval. (Tijd om een elektrische- of gasbarbecue te kopen dus.) Je zet de bbq aan en binnen no-time kan jij die heerlijke gemarineerde spareribs klaarmaken voor je vrienden. Krijg je al trek?

Barbecue maaltijd

Je barbecue is gewoonweg oud en verroest

Laat jij jouw barbecue vaak buiten staan? Zelfs tijdens de koude winterdagen? Dan bestaat de kans dat er roestplekken ontstaan op de barbecue of misschien wel op het rooster. Mocht je dit bij je bbq tegenkomen dan is het wellicht tijd voor een nieuwe bbq, want roest beschadigt het materiaal en verzwakt de constructie. Gevaarlijke situaties kunnen hieruit voortkomen. Dus: let op met je kop, en koop snel een nieuwe bbq!

Bbq roest

Je hebt een hekel aan de barbecue schoonmaken

Om het weer over de houtskool barbecue te hebben; bij deze barbecue duurt het langer om schoon te maken. Daar heb je natuurlijk geen zin in, want je wilt het liefst gewoon met een biertje aan tafel zitten. Een elektrische- of een gasbarbecue, waaronder die van Weber, maak je doorgaans sneller schoon dan een houtskool barbecue. Daarnaast zijn er tegenwoordig barbecues met een anti-aanbaklaag rooster zodat vleesresten niet aankoeken. Doei dagtaak, hallo bier!

Lees ook: Vegan BBQ Tips & tricks

Je wilt barbecueën voor al je vrienden

Tja… Dan heeft een kleine barbecue niet veel zin. Wellicht is het een idee om een nieuwe barbecue te kopen met een groter kookoppervlak? Zodat je niet zo hutjemutje op elkaar hoeft te staan.

Kleine barbecue

Bijvoorbeeld een Kamado bbq? Je vrienden hoeven in ieder geval niet lang te wachten op het eten en jij kan meerdere ingrediënten tegelijkertijd bereiden ;). WIN/WIN.

Je wilt een echte grillchef worden

Wie wil dat nou niet? Want hoe lekker is het om in de zomer gewoon elke dag te koken in je buitenkeuken? Om een echte grillmaster te worden heb je wel een barbecue nodig met meerdere bereidingsopties. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue waar je een deel van het barbecue rooster verwijdert, zodat je deze kan vullen met een pizzasteen. Hiermee maak jij overheerlijke pizza’s en poffertjes! Ook bestaan er bbq’s met een thermometer, zodat jij het vlees altijd op de juiste temperatuur gaart.

Een nieuwe bbq kopen?

Nu rest natuurlijk de vraag: waar vind ik al die barbecues? Nou wij van iBOOD kunnen je gelukkig een handje helpen. In ons wonen aanbod bieden wij in de lente in de zomer regelmatig nieuwe bbq’s aan, waaronder een leuke Big Green Egg aanbieding, of de welbekende Weber bbq. Eén ding is zeker: wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief ben jij de eerste die weet wanneer de bbq die jij op het oog hebt aangeboden wordt op onze website. En wel voor een iBOOD-prijs! Dus? Waar wacht je nog op?!

Facebook Comments