Waarom is Le Creuset geniaal gietijzer?

Waarom is Le Creuset geniaal gietijzer?

14 mei 2020 Uit Door Bram de Koning

Het is de droom van elke thuiskok: een pan van Le Creuset!  Maar hoe kan dit geniale gietijzer zich zo onderscheiden van de rest? Vijf antwoorden op deze vraag.

1. Onverwoestbaar (levenslange garantie)

De pannen van Le Creuset zijn gemaakt van gietijzer. Maar zijn duurzaamheid heeft een Le Creuset pan te danken aan het feit dat hij meerdere malen wordt geëmailleerd. Hierdoor ontstaat een dikke laag van gesmolten glas, die het gietijzer beschermt tegen allerlei vormen van aftakeling.  Een Le Creuset pan gaat (bij goed gebruik) werkelijk een leven lang mee. Zorg dus dat je hem na gebruik met de hand afwast, zonder afwasmiddel en goed afdroogt voordat je hem opbergt.

2. Ingrediënten geleidelijk gegaard

Dit komt door het dikke gietijzer. Dit metaal geleidt hitte erg goed en gelijkmatig, waardoor de pan overal even heet wordt. Goedkope gietijzeren pannen zijn vaak minder dik, waardoor de hitte minder goed zijn weg vindt. Het resultaat van je gerecht is daarom ook minder.

3. Gladde bodem

Het emaille zorgt voor een gladde bodem. Hierdoor beschadig je de pan niet bij het roeren en kun je hem goed schoonmaken, zonder etensresten achter te laten.

4. Mooie stijl

Geef nou toe, zo’n mooie gekleurde pan op je fornuis. Dat maakt je keuken toch af?

5. Multifunctionele rakker

Of je nu vlees wilt braden, een stoofgerecht wilt maken of (geloof het of niet) een brood wilt bakken. Het kan met een le Creuset pan. Daarnaast is hij geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en de oven. Het wordt dus echt je partner in de keuken.

Le Creuset met korting scoren?

Tot en met zaterdag 17 mei is het ‘Aan Tafel’ bij iBOOD! Dat betekent allerlei deals op het gebied van koken en tafelen. Le Creuset met een flinke korting mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Facebook Comments