5x Outdoorfun in lockdowntijden

5x Outdoorfun in lockdowntijden

6 mei 2020 Uit Door Bram de Koning

Door de Coronacrisis zien onze vakanties er de komende weken anders uit. Hiken in de Sierre Nevada, kamperen in Italië of surfen op Lombok zit er helaas niet in. Maar gelukkig hoef je niet naar het buitenland voor ‘outdoorfun’. Ons eigen land heeft meer uitjes tijdens de Coronacrisis te bieden dan je denkt.

In het kader van iBOOD’s Travel & Outdoorweek een top 5 van buitenactiviteiten in eigen land. Nog op zoek naar lockdown activiteiten voor binnen? Check onze vorige post.

1. Trek de stoute (wandel)schoenen aan

Ons land heeft een prachtige natuur. Van de Utrechtse heuvelrug tot de Drentse bossen; elk gebied heeft weer iets anders te bieden. Dus trek die wandelschoenen aan en ga op pad. Op de website van Staatsbosbeheer vind je fantastische wandelroutes op een overzichtelijke kaart. In iedere provincie zijn mooie routes te vinden.

Huur een huisje in een rustig oord

2. Huur een huisje

Hotels, restaurants en cafés blijven vanwege de Coronacrisis nog steeds dicht. Maar een huisje huren via AirBnB of Natuurhuisje.nl is vaak geen probleem. Zo kun je dus prima een week of weekend eropuit. Nodig drie goede vrienden uit en kies een gezellig huis uit. Neem genoeg eten, drank en spelletjes mee en je wil nooit meer naar Bali of Bonaire.

Tip: zoek een huis met ‘contactloos verblijf’. Zo ontmoet je geen andere mensen.

3. Een dagje naar het strand

Natuurlijk, je kunt de hele dag gaan ‘quarantannen’. Maar daar word je niet veel fitter van. Onze brede Hollandse kust is de ideale plek voor allerlei activiteiten: frisbeeën, vliegeren, bodyboarden, voetballen, zandkastelen bouwen. Op de meeste plekken is er ruimte genoeg. Ideale bestemming voor een actief dagje weg.

Bodyboarden is heerlijk om te doen!

 

4. Wielrennen of Mountainbiken?

Voor de echte snelheidsduivels is wielrennen natuurlijk het summum. Met een gemiddelde conditie leg je gemakkelijk 75 tot 100 km af op een racefiets. Zo zie je wat van de omgeving en ben je nog sportief bezig ook.

Ben je meer een off road type? Ga dan eens mountainbiken. Op deze website vind je te gekke mountainbikeroutes. In veel plaatsen kun je mountainbikes huren bij de  lokale fietsenhandelaar. Vergeet je helm niet.

Mountainbiken is een goed manier om de tijd door te komen

 

 

 

 

5. Longboards

Je ziet ze misschien wel eens voorbij schieten: longboards. Ideaal als je met de trein gaat en vanaf het station nog een kleine afstand moet afleggen. Een longboard is lichter en praktische dan een vouwfiets en je verplaatst je een stuk sneller dan lopend. Daarnaast zijn ze leuk om mee te nemen naar het park. We horen graag wanneer je de volgende 15 tricks onder de knie hebt. 😉

Er is genoeg te doen, uitjes tijdens de Coronacrisis te over! Hebben jullie nog tips? Post ze in de comments.

Facebook Comments