Even over overhemd boorden

Even over overhemd boorden

21 februari 2020 Uit Door Tarik El Fehmi

We moeten het met de hele community eens hebben over overhemd boorden / kraagjes, want daar worden steeds maar weer vragen over gesteld. Wij van community en marketing (pragmatisch als we zijn) hebben daarom eens ons oor te luisteren gelegd bij onze overhemdeninkoper die het voor eens en altijd uitlegt.

Hij weet dat soort dingen, de man heeft er namelijk voor geleerd. Dus nu: voor eens en voor altijd: de meest voorkomende soorten overhemden en kraagjes die je op iBOOD tegenkomt.

Handig ook als je ooit eens een winkel inloopt, een fysieke.

Kent

Dit is een hemd met een Kent kraag

De Kent is de meest voorkomende kraag in modeland. “Dit type kraag is vernoemd naar de Hertog van Kent en het is een kraag die iets uitstaat zodat je je stropdas ermee kunt dragen zonder in te boeten aan bewegingsvrijheid. Overhemden met dit type boord kun je zowel business als casual dragen, met of zonder stropdas. Dat boeit niet zoveel.”

Button-down

Dit is een hemd met een Button Down kraag

De button-down is een kraag – zoals de naam al aangeeft – waarbij de uiterste punten vastgezet worden met knoopjes. Onze inkoper: “eigenlijk is dit type kraag niet bedoeld voor het dragen van stropdassen, maar toch doen veel mannen het. Officieel is een hemd met een button-down kraag bedoeld voor casual of zelfs sportieve gelegenheden.

“Button-down collars, or “sport collars” have points fastened down by buttons on the front of the shirt. Introduced by Brooks Brothers in 1896, they were patterned after the shirts of polo players and were used exclusively on sports shirts until the 1950s in America. It is still considered a more sporting style, and, particularly outside America, traditionally dressed men still do not wear suits with this style of collar.”

Verder is er ook de under button-down waarbij de knoopjes aan de kraag zijn weggewerkt.

Cut-away

Dit is een hemd met een Cut Away kraag

Bij een cut-away kraag vallen de punten van de kraag breder uit en zijn ze een stuk korter. “De cut-away is een perfect hemd om een stropdas bij te dragen, met een windsorknoop. Overhemden met dit soort kraagjes zijn dus dè keuze bij formele gelegenheden.”

Wide spread

Dit is een hemd met een Wide Spread kraag

De wide spread kraag lijkt op een Kentkraag maar bij deze variant staan de punten verder uit elkaar. “Overhemden met dit soort boorden zijn een must bij chique gelegenheden, natuurlijk in combinatie met een stropdas. De knoop (bij voorkeur een dikke of brede zoals de Windsor) van een stropdas valt bij een wide spread kraag mooi in de boord.”

Zo, opdat het qua overhemd boorden maar voor eens en altijd duidelijk mag zijn, net zoals bij dit onderwerp. Nu de hamvraag van onze kant: welke kraag heeft jullie voorkeur?

Facebook Comments