Een spetterend 2020!

Het is december en dat is weer precies die periode dat iedereen en heel het Internet met feiten en cijfers begint te strooien. Van bekend bedrijf, tot margeblogger, iedereen doet het en wij sluiten gezellig aan. Hier is de iBOOD eindejaarslijst 2019.

Deals zijn onze core business

Zoals je weet grossieren wij in deals groot en klein en die waren er dan ook legio in 2019! Zo hebben we in totaal 67287 deals op de site gehad. Het totaal aantal Flashes bedroeg maar liefst 2120. En dan zijn er nog maar liefst vier Hunts waarin we jullie 2500 verschillende deals hebben mogen serveren.

Daar gaat werk inzitten

En ja. Voordat alles aangeboden kan worden, moet er wel wat gebeuren! Zo hebben we een legertje van 16 inkopers die in 2019 maar liefst 58.240 uren aan het werk zijn geweest om al die spullen in te kopen! En verder?

Wat dacht je van 7 medewerkers logistiek die al die spullen chasen en ervoor zorgen dat het allemaal naadloos in ons magazijn past? 12 contentmedewerkers die voor een optimale presentatie zorgen? En dan zijn er nog onze 25 tijgers van customer service die onze klanten met raad en daad bijstaan, gedurende grofweg 52.000 uren?

Daarnaast is vele uren (we zijn de tel kwijt :)) vergaderd. Presteren betekent immers afstemmen. Onze 7 zalen waren ongeveer 50% van de tijd bezet.

Prettig werken

Werken doen we hier graag, maar dan wel zo prettig mogelijk. Bijvoorbeeld onder het genot van een kopje koffie. Zodoende zijn er op iBOOD HQ in 2019 om en nabij 550 kg aan koffiebonen verbruikt. Ook zijn we dol op fruit en hebben we met z’n allen 384 fruitschalen ‘geleegd’.

Werk en spel

Tussen het deals maken door moet er ook een beetje ontspannen worden, gelukkig is er de iBOOD pooltafel in onze kantine die fanatiek gebruikt wordt. Met zo een 15 spelletjes per dag, zit je per week op 75 matches. Op jaarbasis dus ongeveer 3900 spelletjes pool. We vragen ons intussen hardop af met hoeveel cm het laken gesleten is….

Deals, deals, DEALS!

Maar hoe zit het met die echt belangwekkende cijfers? Nou, we hebben dit jaar tienduizenden pakketten verstuurd, die samen ongeveer 4.000.000 kg wegen. Het afgelopen jaar zijn we structureel begonnen met de verkoop van verbruiksgoederen op de Consumables vertical. In totaal is daar zo een 32 km aan pakken luiers verkocht en hebben we jullie aan 44.000 liter wasmiddel mogen helpen.

We hebben menig huiskamer verrijkt met een nieuwe tv, in totaal hebben we 16 km aan nieuwe tv’s verkocht van verschillende merken, die samen maar liefst 280.000 kg wegen. Dat zijn dus heel veel inches aan kijkplezier, zoals wij altijd zeggen. En de soundbars die eronder staan? We verkochten in 2019 4,5 km aan soundbar. BAM!

A clean home is a happy home

Robotstofzuigers en gewone stofzuigers zijn nog steeds geliefd. Als we alle verkochte stofzuigers naast elkaar zouden leggen, komen we op een lengte van 1500 meter. Bij robotstofzuigers is dat zelfs 4300 meter. 4,3 km! Daarmee hebben onze klanten heel wat vierkante meters mee kunnen stofzuigen.

Tukkie doenZZZzzzz

Een ander veelgezien segment op iBOOD: slaapkamerartikelen. Als we alle matrassen die we hebben verkocht zouden opstapelen, dan komen we tot een toren van 325 meter. Als we hetzelfde zouden doen met matrastoppers, dan komen we tot een toren van 100 meter. En die dekbedovertrekken dan? In totaal hebben we 7500 meter aan dekbedovertrek verkocht.

Sport & mode

In 2019 verkochten we steeds meer fitnessartikelen, in totaal 12.000 kg aan dumb- en kettlebells. We verkochten in totaal 9000 meter schoenen. Intussen zitten we driftig te rekenen hoeveel km stof er in al die verkochte boxershorts en sokken zit.

Noorderzonnetje

En tot slot hebben we in 2019 reizen verkocht waarmee we onze klanten heel veel keren richting een ver oord hebben gestuurd. Zowel warm als koud!

Het was ons dus een jaartje wel en we hopen jullie het aankomende jaar wederom heel vaak bij ons op de site / in de app te zien. Bij deze wensen we jullie een spetterend 2020 toe!

Een prachtig 2020 toegewenst!
Bron: GettyImages

Facebook Comments