De kerstboom en kamer versieren: Kersttrends voor 2019

De kerstboom en kamer versieren: Kersttrends voor 2019

13 december 2019 Uit Door Tarik El Fehmi

Hebben we al een beetje zin in kerst?! Wij wel na dat lichtjesgeweld van vorige keer. Het is dus hoog tijd om de kerstboom op te zetten en te versieren! En ja, daar zijn allemaal trends in! Daarom doen wij bij deze ook een duit in het zakje met kersttrends voor 2019, volgens iBOOD.

Trends?

Om die kersttrends te duiden hebben we ons oor te luisteren gelegd bij onze afdeling inkoop die hun vakgebied als hun broekzak kennen. En uiteraard gaan we uit van dat gene wat we bij onze klanten vinden passen.

Donker en robuust

Liefhebbers van donkere tinten en warme sferen kunnen zich helemaal vinden in donker en robuust. Het is een look die vrij makkelijk te realiseren is met bijvoorbeeld stoelen en tafels van Vince Design, accessoires van HSM Collection. Ook een bank van Lifa Living en vloerkleden van Brinker zijn makkelijk in deze look te integreren.

Voor de kerstboom raden we soortgelijke, warme tinten aan zoals antraciet, aardetinten donker en licht (Dixit Suus) of metaal. Het laatstgenoemde is bijvoorbeeld leuk om te integreren in de verlichting met deze industrieel ogende lampen van Lucide. En de lichtkleur? Warm wit!

Check voor een voorbeeld bijvoorbeeld hier.

Warme en robuuste looks

Bron: Getty Images

Ga voor goud!

“Voor wie het allemaal niet bont genoeg kan, is dit de keuze”, aldus onze inkoper. Denk aan die groene spar met gouden slingers en kerstballen, gebruik hier verschillende tinten voor het realiseren van een speels effect. Hetzelfde geldt voor de spulletjes in huis. Gouden marretakjes, en warm gekleurde ornamenten (oranje, oker, geel) en het het liefst gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout.

Ach waarom niet, maak het bont met kerstballen met luipaardmotief!

Wil je het over een andere – doch licht foute boeg – gooien? Ruil dan een deel of alles van de gouden versiersels in voor appgestuurde RGBW ledlichtjes van Twinkly. Zet vervolgens een kleurrijk patroon aan en het beeld is compleet. Die lampjes zijn ook leuk voor feestjes en gamekamers. 🙂

Goud is wat ons betreft een trend voor 2019

Bron: Getty Images

Gouwe verlichting!

Het leuke hiervan is dat dit qua licht zeer goed te combineren is, zowel met kunst- als kaarslicht. Experimenteer dan bijvoorbeeld met verschillende kleurtemparaturen om het geheel echt optimaal tot z’n recht te laten komen.

De blokhut

Wie wel eens een serie kijkt die zich ergens in de vorige eeuw afspeelt, gaat dit te gek vinden. “Denk aan warme looks van hout (we noemen: een bergchallet) met natuurlijke tinten groen, wit, rood en ook wat wit en zilver. Gebruik in dit schema bijvoorbeeld rood / witte kerstballen en warm wit licht. Leuk om hierop aan te sluiten: de ouderwetse Amerikaanse zuurstok met rood / wit motief.” Ook andere traditionele zaken zoals kerstmannetjes, rendieren en dennentakken passen uitstekend in dit beeld. Net zoals sterretjes en koekhuisjes. Draag in deze sferen een kersttrui om het beeld compleet te maken.

Die heerlijk gezellige blokhut

Warmte is tijdloos

Verder over the top?

Liefhebbers van deze sferen, mode en eventueel handwerk combineren bijvoorbeeld eerdergenoemde ornamenten met logo’s van modehuizen. Of hang sneakers, klein of groot, in de kerstboom als je helemaal out of the box wilt denken.

Over out of the box gesproken: steek – gezellig! Leuk! – even de grens over naar Duitsland en bezoek een kerstmarkt bij onze Oosterburen. Daar vind je altijd zat leuke spullen. Stap in de trein, in principe ben je er zo.

Hoe gaat jullie boom en huiskamer eruit zien met kerst? En wat zijn volgens jullie de kersttrends van 2019?

PS: niet alles wat we hebben doorgelinkt is momenteel te koop, maar op deze pagina’s kun je jezelf wel inschrijven voor onze dagelijkse nieuwsbrief. Dan weet je iedere dag welke deals er online staan. 🙂

Facebook Comments