Ter Inspiratie: Extreme Kerstverlichting

Ter Inspiratie: Extreme Kerstverlichting

11 december 2019 Uit Door Tarik El Fehmi

Na de sint komt de kerst, Een tijd van samenzijn, gezelligheid en ook: GROOTS UITPAKKEN! De één die zet een feestmaal op tafel, de ander hangt wat lichtjes op en weer andere mensen…. Gaan vol op het lichtorgel met extreme kerstverlichting! Zogezegd. Gewoon, omdat het leuk is. Want #lolz

Waar wij in Nederland en België wel van een paar lichtjes houden, kunnen ze aan de andere kant van de Atlantische oceaan helemaal los gaan. De wereld maakte hier online kennis mee, onder andere via mensen die hun huis vol lichtjes hingen en deze synchroniseerden met kerstmuziek maar ook Skrillex en SLAYER!

Dat kost natuurlijk wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat. Kerstlichtjeskunstenaar en YouTuber SlayerBob:

“THIS WAS AN ABSOLUTE NIGHTMARE!!!!!!!!!!!!!!  MONTHS PREPARING THIS,MY WIFE HATES ME,AND I HAVE A FEW MORE GREY HAIRS..HOPE IT WORKS…..”

Dus dat.

Fenomeen

Maar het kan nog gekker. De zender ABC heeft van deze kerstlichtgekte een programma gemaakt met de naam ‘The Great Christmas Light Fight.

De gene die met de mooiste kerstverlichting set up creëert, wint 50.000 Dollar. Een van de deelnemers – Bill Vaughan, uit Fort Hunt, VA – heeft het plaatsen van lichtjes tot een kunst verheven, althans als het op aantallen aankomt. De Washington Post meldt:

“Vaughan plans on using 400,000 lights this year (2018, red.), the most he has ever used.”

Ook het gebruik van rendieren, sterren en meer schuwt hij niet. Want die last hij zelf in elkaar, hij neemt de hele maand november vrij van z’n werk om zich vol op z’n lichtkunsten te storten.

Baas boven baas

Je kan je voorstellen: zulke zaken creëren een wapenwedloop. Deze heer uit Duitsland zit tegen de 500.000 aan. Kent iemand nog een voorbeeld die dat overtroeven kan?

Er gaat wel eens wat fout

Lichtschema’s maken is werk, net zoals het ophangen ervan en ja. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Het gaat dus niet altijd van een leien dakje… Soms staat een boom al en gooit een aanwezig huisdier met een gezonde dosis nieuwsgierigheid roet in het eten. Of je haalt iets in je hoofd waarvan je in eerste instantie denkt: ‘geniaal idee!’ en dat blijkt achteraf toch niet zo lekker te gaan. En dan is er ook nog de klassieker van de lichtjes die je niet uit de knoop krijgt.

Zelf beginnen

Ga je zelf aan de gang met versieren? Denk eerst wat je wil en maak daar een plan voor. Hoe je te werk kunt gaan, zie je hier.

Een uitgebreidere how to video vind je hier.

En kerstverlichting met muziek synchroniseren gaat als volgt

Tot slot nog wat raad van Bill uit Fort Hunt voor als je lichtjes gaat plaatsen en om het allemaal wat verder op te leuken:

““Don’t take on too much at one time,” Vaughan says. “Just start out small and work your way up.” With a parent, you can create your own handmade lawn decoration. Vaughan recommends taking a piece of plywood and sketching a snowman or anything you would like. Drill holes around the edges and then paint. Strings of colored lights can go in and out of the drilled holes.”

We zien jullie kerstlichtcreaties groot en klein graag tegemoet. 🙂

Facebook Comments