10 Tips: Last Minute Sinterklaascadeaus (Die Niet Stom Zijn)

10 Tips: Last Minute Sinterklaascadeaus (Die Niet Stom Zijn)

4 december 2019 Uit Door Tarik El Fehmi

Het is druk, je houdt tien ballen tegelijk omhoog en je hoofd loopt over. Klus A op je werk, partner en kinderen die aandacht en liefde vereisen, sociale verplichtingen overal en nergens … Tja, dan vergeet een mens wel eens wat. Een sinterklaascadeau bijvoorbeeld. Geeft niks, kan de beste overkomen. Maar wat haal je dan in huis voor die persoon in kwestie? Hier is wat inspiratie voor een last minute sinterklaascadeau. Want na al dat Black Friday geweld kunnen we dat wel gebruiken, toch? Inspiratie. 🙂

Om te beginnen: welke winkels zijn er in je buurt?
Als je op een schappelijke tijd uit werk bent en er winkels in de buurt zijn is dat een eerste optie om te overwegen. Ga voor jezelf na wat hij/zij leuk vindt en zoek daar een winkel bij uit. Gebruik desnoods Google Maps en zoek op winkelsoort (‘parfumerie’, ‘….. kopen’) of naam. Dan krijg je gelijk voor jou relevante resultaten te zien. Oh, en wellicht is het een idee om te zeggen dat je iets later op pakjesavond komt. Tenzij je tijdens de pauze inkoopt.

Loop langs een doorsnee warenhuis of supermarkt
Er is vast en zeker nog een leuk warenhuis of een supermarkt in de buurt. De ideale winkels waar je shoppen kunt om zelf een leuk pakketje samen te stellen. Maak een leuke mand met hapjes voor je bourgondische makker. Een leuk bewaardoosje met verschillende kleuren nagellak voor een aan make-up verslingerde vriendin of haal een tas en vul die met leuke spulletjes (naar smaak van de persoon) voor een extra surprisegevoel.

Voorwaarde is wel dat je het leuk moet inpakken en daar zijn wat extra spulletjes voor nodig maar vaak kun je die wel in deze winkels krijgen. Je eigen fantasie is hier de enige belemmering.

Koop een boek
Voor de mensen ‘die nog wel eens een boek lezen’ kun je met een boek niet fout gaan. Helemaal als zo iemand liefhebber is van een populaire auteur, want die titels vind je vrijwel overal, zelfs in de supermarkt. In andere gevallen moet je naar de boekenwinkel maar dat is geen ramp, die vind je op veel grotere treinstations en in de meeste steden zijn die ook nog in de stad te vinden.

En uiteraard hebben we ook nog de grotere online boekenwinkels maar dan moet je er wel vroeg bij zijn in verband met de levertijd. Al valt daar vaak nog wel wat te regelen met expresverzending. Hier geldt: wees er toch (soort van) op tijd bij. Ook al ben je laat.

Cadeaubon
Sommigen vinden het ondoordacht maar met een cadeaubon zit je altijd goed omdat het uit te geven is aan iets wat de persoon in kwestie echt leuk vindt. Muziekliefhebber? Cadeaubon. Geurtje of uiterlijke verzorging? Cadeaubon. Relaxen in een spa? Cadeaubon. Liefhebber van software en applicaties? Cadeaubon. Series? Cadeaubon.

En als je dan toch bezig bent. Probeer het cadeautje nog even leuk aan te kleden met een geschenkverpakking of iets dergelijks. Het is en blijft immers Sinterklaas.

Voor de dames: Lingerie
Dit kan een lastige zijn maar voor de heren die de maten van hun dame weten, kan een lingeriesetje een uitkomst zijn. Haal je voor de geest wat haar favoriete model of kleur is (je ziet haar vaak, toch? :)) en ga voor iets wat ze dagelijks dragen kan. Mocht ze niet dat type zijn, dan ga je voor iets spannenders. Boven alles: houd rekening met wat ZIJ WIL en niet hoe je haar gekleed wilt zien.

Make up, verzorging en geurtjes
Van hetzelfde laken een pak. Als je weet welke merken en kleuren de persoon in kwestie graag in huis heeft kun je hem/haar hier blij mee maken. Wordt het lipstick A, oogpotlood B, of toch geurtje C voor hem? Ook een set van een favoriet merk kan een hit zijn.

De slijterij is vaak tot laat open …
Voor de liefhebber van een drankje is een bezoek aan de slijterij een schot in de roos. Wat dacht je van een 0,75 of 1.5 liter fles van een goed bier of ander drankje. Ook kun je daar vaak dranken in geschenkverpakkingen krijgen en welke fijnproever wordt daar nou niet blij van?

Een verrassingstripje

Voor de mensen die er op het laatste moment een duit of twee tegenaan willen smijten is een tripje met overnachting naar een stad naar keuze een te overwegen optie. Boeken doe je online via een van de vele aanbieders (zoals iBOOD) en de keuze is vaak reuze. Denk maar eens na hoe de persoon in kwestie zal kijken als je de woorden ‘houd die die die dagen vrij’ uitspreekt.

Boetiekjes in de buurt?
Zoek je een cadeau voor een fashionist(a) of een stilistische vreemde eend in de bijt? Check dan of er bij jou in de buurt nog boetiekjes zijn met eigen kleding, accessoires en dergelijke.  Zulke winkels verkopen vaak spullen die je niet zomaar overal krijgt en dat is iets waar een liefhebber héél erg blij van wordt.

De kringloopwinkel
Het is een long shot maar als er één in de buurt is, kun je de kringloopwinkel checken. Heel soms zitten daar nog wel eens pareltjes tussen. Dit is vooral leuk als je een liefhebber van vintage een geschenk of aardigheidje moet geven. Neem er wel de tijd voor want je moet bereid zijn om het kaf van het koren te scheiden.

Heb jij nog tips? Plaats ze in de comments.

Wij wensen iedereen een fijne pakjesavond!

Facebook Comments