Hoe overleef ik Black Friday Zonder Kleerscheuren? | 10 Tips

Hoe overleef ik Black Friday Zonder Kleerscheuren? | 10 Tips

28 november 2019 Uit Door Tarik El Fehmi

Het is een jaarlijks terugkerende traditie: prijzen die hard kelderen, dure artikelen die haast geen cent meer kosten en mensen die zich in winkels als gekken gedragen. Het is bijna Black Friday. De dag dat heel de wereld shoppen mag met een dikke, vette korting. Hetzij met enig gevaar voor je fysieke en mentale welzijn als je zelf een winkel ingaat. Daarom hebben wij voor jou een lijstje met black friday tips samengesteld, opdat je maar zonder kleerscheuren uit de inkoopstrijd komt. Veel succes. En sterkte.

De basis

1) Failing to prepare…

Laten we bij de basis beginnen. Draag warme en comfortabele kleding die – als het kan – ook een beetje ademt. Waarschijnlijk sta je buiten in de rij en anno nu is dat niet altijd even prettig. Warme kleding is dus een pre. Sta je in een winkelcentrum in de rij, dan kan het weer warm worden. Ergo: bedenk waar je gaat shoppen en waar je veel wachten zal. Pas jezelf, je kleding en schoeisel daarop aan. Want failing to prepare…

2) Begin vroeg

Mocht je wel eens een rommelmarkt afstruinen op zoek naar mooie dingen, dan weet je dat vroeg beginnen belangrijk is.  Een paar uur later is immers al het moois al weggekaapt. Hoe vroeg je begint laten we aan jou over… *Denkenaanaldiemensenvoordieappelwinkel*

3) Wat wil je hebben?

De vraag die alle anderen overbodig maakt: wat wil je hebben? Kijk dat van tevoren goed na, doe prijsonderzoek online via vergelijkingssites, de sites van de winkels zelf en folders. Zo weet je waar wat het goedkoopst is en waar je heen kunt. Maak dan een lijstje.

Tactiek

4) Relevante apps op je smartphone

Download, voordat het zover is, de apps van de winkels die je bezoekt op je smartphone. Daar vind je vaak relevante updates (hoeveel stuks per filiaal), nieuwe aanbiedingen en informatie die je in je koopjesjacht gebruiken kunt. Kennis is macht.

5) Ga op verkenning voor de slag plaats vindt

Een goed begin is het halve werk. Neem voor de dag des oordeels (nou ja…) de winkel onder de loep. Hoe ziet de winkel eruit? Hoe is de routing van de paden en hoe kom je zo snel mogelijk bij je doel? Zijn er meerdere winkels bijelkaar in de buurt die interessante dingen verkopen en kun je de auto daar kwijt? Neem het van ons aan: als je het terrein kent waarop je opereert sta je bij wijze van spreken al 1-0 voor. Sun Tzu en Niccolò Machiavelli kunnen het beamen.

6) Vraag naar de voorraden

En als je toch bezig bent: vraag gewoon op vriendelijke toon aan één van de medewerkers hoeveel exemplaren er van felbegeerd artikel A, B of C zijn. Afhankelijk daarvan weet je hoe hard je wel niet hoeft te rennen. Nogmaals: kennis is macht.

Uitvoering

7) Eten en drinken, bij voorkeur iets gezonds (wat jij wil)

Misschien wel de moeder aller black friday tips: iets te eten hebben waar je goed op gaat, of waar je veel energie uit genereert. Het is een must! Je kan het zomaar nodig hebben. En stay hydrated.. Period! *Nom* Stem de hoeveelheid af op hoelang je weg bent. *BUUURP.*

8) Kies je kassa met wijsheid

Als de buit binnen is en je (via de kortste weg!) een kassa gaat kiezen, kan het wijs zijn om te gaan voor de kassa met de kortste rij, waar de mensen meer artikelen op de band hebben liggen. Laten we zeggen ongeveer 15 artikelen. Ook kan het wijs zijn om de kassa’s op de flanken te checken, daar is het soms rustiger.

9) ‘Tasje erbij?’

Afhankelijk van de spullen die je scoren gaat neem je natuurlijk één of meerdere tassen mee. Je gaat natuurlijk niet nog geld aftikken voor een paar lullige plastic tasjes aan de kassa. Daar passen sommige spullen niet in, dat plastic kan niet zoveel dragen en is nog slecht voor het milieu ook. Doe jezelf een lol: neem een goede tas mee. Of meerdere.

10) Neem je geduld mee (en een powerbank)

Black Friday staat garant voor dikke deals maar ook voor heel veel wachten. Vergeet boven alles je geduld dus niet want het kan even duren. Om de tijd te doden raden we leeswerk naar keuze aan. Download filmpjes/films of series op je smartphone of tablet en vergeet vooral de offline modus van je favoriete muziekstreamingdienst niet! Downloaden die lijsten en albums! Ga voor iets waar je bloed en adrenaline van gaat pompen, zouden wij zeggen. Ook een krachtige powerbank is een must!

Heb je zelf nog black friday tips en ervaringen die je wilt delen? Laat ze achter in de comments!

PS: Doorgaans zijn wij van mening dat het op iBOOD iedere dag Black Friday is. 🙂

Facebook Comments