5 Woontrends voor 2020

Het is ‘Woonweek’ bij iBOOD! Hoog tijd om samen met Home & Living-inkoper Renske Jacobs de woontrends voor het komende seizoen te bespreken.

1. Wollen vloerkleden

“Wil je dat ‘Hygge’ gevoel creëren in je woonkamer? Dan mag een wollen vloerkleed niet ontbreken. Je trekt op een natuurlijke manier het zitgedeelte in je woonkamer bij elkaar. ”In de ‘Woonweek’ bieden we wollen vloerkleden van Brinker extra scherp geprijsd aan. Brinker is echt een topmerk en produceert vloerkleden van dikke kwaliteit.  Wat mij betreft het perfecte middel om het gezellig te maken in huis.


2.
Gietvloeren

“Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een gietvloer en misschien wel terecht. Je kunt er qua stijl en kleur alle kanten mee op, het is duurzamer dan bijvoorbeeld parket, onderhoudsvrij en schoonmaken gaat óók gemakkelijker. Hoewel ik een authentieke houten vloer geweldig vind is een gietvloer een mooie basis voor een industrieel interieur.”

3.  Haal die planten naar binnen

“Planten kleuren op een natuurlijke manier je huis. De Strelitzia, Calathea en Monstera Deliciosa zijn momenteel mijn favorieten. Ze zuiveren de lucht in je kamer en zijn prachtig als decoratie. Een andere populaire plant is de Amelia. Omdat dit een hangplant is, kun je hem heel mooi langs een saaie kastwand laten groeien.”


4.
Velvet still going strong

“Ik kan zelf geen genoeg krijgen van fluweel en gelukkig veel mensen met mij. Fluwelen bekleding op eetkamerstoelen of fauteuils vind ik erg sfeervol. Je kunt veel combineren en het zit heerlijk zacht. Daarnaast is fluweel onderhoudsvriendelijk, slijtvast en verkleurt het bijna niet door de jaren heen. ”


5. De kleur van natuur op de muur

“Het okergeel van vorig jaar wordt aangevuld met meer natuurtinten. Van diverse kleuren groen tot aardetinten en van zand/beige tot terra/burgundy. Rustige, natuurlijke kleuren.” 

 

Facebook Comments