Geen categorie

5 redenen om nu buitenverlichting aan te leggen

Spread the love

Sharing is caring!

We houden allemaal enorm van onze tuin. En willen daar natuurlijk zo vroeg mogelijk en zo lang mogelijk genieten van onze vrije tijd. Maar hoe doe je dat? Het antwoord is simpel: door tuinverlichting aan te leggen!

Nu denk je misschien dat dat een hele klus is. Maar het tegenovergestelde is waar en het levert je zoveel meer op!

 

 

  1. Sfeer

Licht brengt sfeer. Denk maar aan Kerstmis, Sint-Maarten of Driekoningen, of een gezellig diner bij kaarslicht. Het is niet voor niks dat we dan in de weer zijn met al die lichtjes. Het maakt een gezellige avond of een feestje compleet. Wil je sfeer? Dan zorg je voor verlichting.

  1. Lekker lang buiten

Tot laat in de avond buiten een boek lezen, een spelletje doen en genieten van een hapje en een drankje. Heerlijk als het lekker weer is. Maar minder leuk als je per ongeluk in de hand van de ander prikt in plaats van in een olijf, of als je uit de chili-dip drinkt in plaats van uit je glas. Kaarslicht kan daarbij misschien wel helpen, maar het blijft lastig om de letters in je boek te lezen en om te zien welke pion op het spelbord je moet verzetten.

  1. Gemak

Licht is niet alleen functioneel en handig tijdens een gezellige avond buiten. Ook bij thuiskomst is het erg handig, zodat je jouw auto netjes op de oprit parkeert en niet over de pas geplante bloemen rijdt. En dankzij de lamp bij de voordeur, vind je net op tijd de juiste sleutel en het sleutelgat. Zo lukt het je om nog net op tijd de deur open te krijgen en de wc te bereiken.

  1. Veiligheid

Wij houden van een verlichte tuin, terras, oprit en balkon, maar weet je wie daar niet van houden: inbrekers. En juist daarom zeggen wij: verlichten die tuin, voordeur, achterdeur, oprit, carport, terras en balkon! Zorg dat inbrekers gezien worden zo gauw ze maar één stap in je tuin of in de buurt van je huis zetten. Zo verklein je de kans op inbraak en slaap jij een stuk rustiger. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je dan wakker gaat liggen van de energierekening. Ledverlichting verbruikt enorm weinig energie. En daarnaast bestaan er natuurlijk ook timers, bewegings- en daglichtsensoren. Dat werkt echt ideaal!

  1. Nu makkelijker aangelegd dat ooit

Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact in de tuin, aan de gevel, in de berging over onder de carport. Eén punt waar je stroom vandaan kan halen. Vervolgens bedenk je waar je allemaal verlichting wil en of je die verlichting wil aansluiten op een sensor (daglicht- of bewegingssensor of een timer). Misschien wil je ook nog wel een aantal extra stopcontacten in je tuin of onder de veranda. Bijvoorbeeld voor je tuingereedschap, je buitenkeuken, een heater, muziek en feestverlichting. Vervolgens kijk je in dit schema om te zien welke kabels, splitters en eventueel sensoren, contactdozen en andere accessoires je nodig hebt.

Stroomschema

Heb je alles uitgedacht? Ga dan nu naar deze Flash Sale om de tuinverlichting en alle nodige accessoires te scoren. Denk qua verlichting aan: prikspots die je bijvoorbeeld langs het tuinpad of terras kan prikken, schijnwerpers om de gevels uit te lichten, tuinbollen die je speels door de tuin heen plaats, spotjes voor in de vijver of onder voor onder dat schattige tuinwatervalletje en inbouwspots voor de veranda en carport. Het wordt vast prachtig! Ga dus snel aan de gang en dan genieten maar!

Sharing is caring!


Spread the love

Facebook Comments