Als er iets is waar wij bij iBOOD van houden, zijn het gadgets. Van de nieuwste telefoons tot de meest stijlvolle speakers, als het op elektriciteit draait, zijn wij geïnteresseerd.
Nu was 2017 een fantastisch jaar: de Nintendo Switch, iPhone X, tal van 4K televisies en de Sphero R2-D2, er was voor werkelijk ieder wat wils. Maar ook 2018 belooft een spannend jaar vol leuke hebbedingetjes te worden; tijd om eens te kijken wat er allemaal aan komt.

Samsung’s “The Wall”

Op het forum horen we het vaak genoeg “Wanneer is er weer een 65” televisie?”. Groter is beter, al helemaal als het op televisies aankomt. Nou, Samsung heeft jullie gebeden verhoord.
“The Wall” is een 146” grote (nee, dat lees je niet verkeerd) televisie met een modulaire opbouw. Modulair? Juist ja, deze televisie bestaat uit verschillende microLED-panelen. Dit betekent dat je een 146” TV in huis haalt, maar deze naar hartenlust kunt uitbreiden! Toe aan een 200-incher? Ga ervoor. 250”? Knock yourself out!

Liever een wat meer bescheiden model? Je kunt op The Wall ook een kleiner display afbeelden; de rest van het scherm neemt vervolgens een kleur en helderheid aan die matchen met je muur. Zo kun je ook van een intiem filmpje genieten op dat monstrueus grote scherm. ?

De Movi Phone

Ja, compacte beamers bestaan al een tijdje. En já, de Motorola Moto Z heeft een los verkrijgbare beamer-module. Maar de Movi Phone? Dat is een Android smartphone met ingebouwde beamer zonder zwaarder of groter te worden. Ondanks de geïntegreerde 720p projector – die tot 200” beelden kan weergeven – weegt deze telefoon minder dan 200 gram. Verder beschikt hij over alles wat je mag verwachten van een modern Android-toestel: een 5.5” Full HD scherm, 128(!) GB aan opslag en een 4000 mAh accu.

Oh, en de prijs? $599,-. Juist, ook wij konden het niet geloven. En we kunnen niet wachten tot we in bed kunnen Netflixen met een 200” scherm.

De Frigondas magne… microvri… vriesmachine?

De magnetron: we hebben er bijna allemaal wel één staan. Perfect om in de kortste keren een soepje op te warmen, bevroren eten te ontdooien of om een warme chocomel te bereiden. Maar wat nu als je iets heel snel wil bevriezen in plaats van verwarmen? Maak kennis met de Frigondas.

Deze veelbelovende innovatie kan je eten binnen luttele minuten afkoelen en bevriezen. Zin in een zelfgemaakt ijsje, maar geen zin om uren te wachten? Restjes over die je wil bewaren, maar wil je het om hygiënische redenen niet oneindig lang laten afkoelen op kamertemperatuur? Of ben je misschien wel aan het bakken en wil je zo snel mogelijk die gesmolten chocolade in een bepaalde vorm krijgen? Met de Frigondas is dit allemaal mogelijk. Wij kunnen ons nu al geen leven voorstellen zónder.

Nintendo Labo

Toen Nintendo begon in 1889, maakte het bedrijf speelkaarten, bedoeld voor een populair Japans gokspel genaamd Hanafuda. Na de Tweede Wereldoorlog stapte het bedrijf echter over op het produceren van allerlei speelgoed, om uiteindelijk te transformeren in één van de meest toonaangevende game-producenten op de planeet. In 2018 lijkt Nintendo echter inspiratie te putten uit die papieren Hanafuda kaarten van meer dan een eeuw geleden. Of, nou ja, papier? Karton, ditmaal.

Nintendo Labo is een veelvoud aan games en kartonnen bouwplannen die je kunt gebruiken voor je Nintendo Switch. Van auto’s en vishengels tot robotpakken en piano’s, werkelijk van alles kan gebouwd worden met deze nieuwe productlijn. Omdat alles van karton is gemaakt, kunnen je kinderen – of jijzelf natuurlijk ? – hun nieuwe creaties ook nog eens van stickers voorzien, vol tekenen en op elke andere mogelijke manier versieren. In april komen de eerste twee sets uit en Nintendo heeft al aangegeven nog allerlei andere ideeën te hebben liggen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Spartan’s anti-straling boxershorts

Nee, dat lees je niet verkeerd. En ja, dit product komt werkelijk op de markt. Voor de mannen onder ons die “hun jongens” veilig willen houden, is dit de perfecte boxershort. Er is 35% zilveren vezelstof verwerkt in deze onderbroek, wat betekent dat 99% van de mobiele en wifi-signalen wordt geblokkeerd. Maak je je zorgen over de impact van al deze straling op je toekomstig nageslacht, dan zit je met deze boxers in ieder geval veilig.

Het moge duidelijk zijn: 2017 was een spannend jaar, maar 2018 gaat hem met gemak overtreffen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over oprolbare schermen, nieuwe game consoles, doorbraken in AI en hologrammen voor consumenten. Kortom: wat een tijd om een gadgetliefhebber te zijn!

Facebook Comments