10 Zomerse BBQ tips

10 Zomerse BBQ tips

3 juli 2017 Uit Door Henrieke Brands

Het is weer zomer en dat betekent natuurlijk dat je weer veel gaat barbecueën. Want wie houdt er nou niet van een goed stuk gegrild vlees? En met een kantoor vol barbecueliefhebbers dachten wij, daar moeten wel goede BBQ tips tussen zitten! En jawel hoor, gouden tips jongens en meisjes.

Die willen we natuurlijk niet achterhouden, dus de tien beste tips vind je hieronder. 😉

1. Smeer je rooster in

Niet alleen helpt olie je eten te garen, maar het zorgt er ook voor dat je eten niet vast blijft zitten. Pro-tip: gebruik olie met knoflook. Zo geef je het eten eenvoudig een extra lekkere smaak.

2. Aanmaakblokjes vergeten?

Je kent het vast wel. Je hebt vlees, vis en groenten voor de BBQ gehaald. Een zak vol houtskool klaarstaan. De uitnodiging naar je vrienden verstuurd. En ineens kom je erachter dat je geen aanmaakblokjes meer hebt en de winkels dicht zijn. Máár, je hebt wel tortillachips in huis. Top! Die kun je namelijk ook gewoon gebruiken.

3. Gebruik een houtskoolstarter

Loop je altijd te klooien met het warm krijgen van (al) je kolen? Investeer dan in een goeie houtskool- of brikettenstarter. Hierin warm je gemakkelijk al je kolen op, die je vervolgens in de barbecue gooit. Zo is je barbecue in één klap overal even warm.

4. Laat een gedeelte kolenvrij

Wanneer je een wat grotere barbecue hebt, is het handig om een gedeelte kolenvrij te laten. Zo kun je vlees dat klaar is daar laten rusten, maar ook vlees dat te hard gaat even aan de kant leggen.

5. Makkelijk sausjes serveren

Heb je ook altijd twintig flesjes saus op tafel staan, tien kommetjes met bijgerechten en vijf schaaltjes met andere toevoegingen? Door een muffinvorm te gebruiken ben je in 1 klap af van dat gedoe. Zo’n vorm is bovendien ook lekker makkelijk doorgeven.

BBQ TipsBron: Instructables

6. Vis op de BBQ?

Het kan lastig zijn om vis te grillen op de barbecue. Kan, het hoeft dus niet! Door de vis op schijfjes citroen te leggen, blijft deze niet vastzitten. Bovendien geeft het je vis een extra lekkere smaak.

7. Extra sappige burgers

Burgers van de grill zijn heerlijk, maar kunnen nog wel eens droog worden. Dit los je echter gemakkelijk op door met je duim een kuiltje te maken in de burger en daar een ijsblokje in te leggen. Terwijl je burger gaar wordt, smelt het ijs langzaam en zorgt het dat je burger lekker sappig blijft.

8. Je steak checken

Een steak precies goed grillen kan lastig zijn, want wanneer is hij medium rare en wanneer well done? Gelukkig is daar een trucje voor! Gebruik je duim in combinatie met je andere vingers en druk op de plek onder je duim (zie hieronder). Het vlees zou hetzelfde moeten voelen wanneer je erop drukt.

BBQ Tips - Steak
Bron: A Spicy Perspective

9. Maak bananensmores

Dit is het lekkerste én makkelijkste toetje ooit! Snijd een banaan in over de lengte. Vul de banaan met chocolade en kleine marshmallows en leg deze op het rooster van de BBQ. Wacht tot de chocolade en de marshmallows zijn gesmolten en enjoy. Een gegarandeerde hit!

10. De BBQ schoonmaken

Niet het leukste klusje, maar het moet aan het einde van de dag toch gebeuren. Gelukkig kan ook dit makkelijker! Gebruik een bol aluminiumfolie en de resten gaan zo van het (nog warme) rooster af. Een doormidden gesneden ui werkt hier overigens ook prima voor!

Facebook Comments