Wat is de adviesprijs?

Wat is de adviesprijs?

27 juni 2017 Uit Door Elza Lemahieu

Als iemand vraagt naar de adviesprijs, kan het forum al snel ontploffen. Onze lieve moderators doen hun uiterste best om netjes uit te leggen wat iBOOD nu bedoelt met die adviesprijs. Omdat ze al zoveel werk hebben, leek het ons daarom handig om voor eens en altijd de enige, echte definitie van de adviesprijs te geven.

Moderator Paul is een oude rot in het vak en legt hier heel duidelijk het verschil uit tussen de adviesprijs en de huidige verkoopprijs. De adviesprijs is de prijs die onze inkopers ontvangen van de fabrikant. Deze prijs is vastgesteld bij de lancering van het product. Daarom kan een adviesprijs niet vergeleken worden met de huidige verkoopprijs. Winkeliers mogen namelijk producten verkopen onder – of boven –  de adviesprijs.

Waarom adverteren met de adviesprijs?

Dat is een mooie uitleg, maar waarom kiezen we om te adverteren met de adviesprijs? Juridisch gezien heeft een webshop als iBOOD geen andere keuze. Een winkel mag adverteren met een eerder aangeboden verkoopprijs. Zoals een meubelzaak die een bank van € 999,- verkoopt voor € 699,-. Aangezien wij bij iBOOD geen voorraad houden, is dit dus niet mogelijk. Wat volgens de wet wel mag, is de prijs gebruiken die de fabrikant bij de lancering van het product heeft vastgesteld. En dat is dus de adviesprijs.

Hoe zit het met refurbished producten?

Als onze Community Manager Bas het zegt, dan moet het wel waar zijn: bij refurbished producten hanteren we de adviesprijs van het product in nieuwe staat. Ook hier zie je dus de prijs die werd vastgesteld bij de lancering van het product. Dit komt omdat er geen adviesprijzen zijn voor refurbished producten.

Help onze moderators

Als het forum weer eens ontploft over de adviesprijs, zitten onze moderators soms met de handen in het haar. Gelukkig zijn jullie er om hen een handje te helpen! Bovenstaand voorbeeld toont hoe forumgebruikers elkaar helpen om meer duidelijkheid te geven over de adviesprijs.

En zoals Putdeksels aangeeft, is het belangrijker om te kijken naar de verkoopprijs die we hanteren. Door je blind te staren op de adviesprijs, vergeet je soms wat een vette deal je kunt scoren. ?

Facebook Comments