Geretourneerde goederen: wat doet iBOOD daar mee?

Geretourneerde goederen: wat doet iBOOD daar mee?

8 juni 2017 Uit Door Tarik El Fehmi

In ons distributiecentrum is het altijd een drukte van belang. Wagentjes en heftrucks rijden af en aan, lopende banden rollen, piepen en kraken dat het een lieve lust is terwijl vele medewerkers bezig zijn om al die deals verzendklaar te maken. Maar dat is slechts een zijde van de medaille. Want er zijn natuurlijk ook retouren die binnenkomen, wat gebeurt daar dan mee?

Veilen

Een deel van de retouren die wij binnen krijgen wordt voor ons gecontroleerd door JouwVeilingen BV en vervolgens geveild of verkocht op hun website jouwveilingen.nl. Dit is een onafhankelijk en betrouwbaar veilingplatform gevestigd in Alphen aan den Rijn met een betrouwbare klantenservice. Ze staan hoog aangeschreven en ontvangen over het algemeen 5-sterren beoordelingen van klanten op zowel Facebook, Trustpilot en Kiyoh!

Zij zorgen voor de snelle verkoop van onze producten met bijvoorbeeld lichte verpakkingsschade, spullen die een weekje gebruikt zijn maar niet aan de verwachting voldeden van de klant of die wij overhouden uit eerdere aanbiedingen, dit gebeurt in wat je in een Tweedekans Flash Sale zou kunnen noemen. Artikelen die hierna overblijven worden per opbod verkocht in een speciale veiling die JouwVeilingen BV iedere zondag organiseert. Op deze manier is de omloopsnelheid van de producten optimaal en blijft ons magazijn lekker opgeruimd.

Afhankelijk van de staat van de producten – nieuw, refurbished, teruggestuurd door klanten – worden er verschillende gradaties gehanteerd van A tot E.* Het gaat hier dus om artikelen die niet volledig aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen, maar dankzij het gradatiesysteem van jouwveilingen.nl weet je altijd wat voor vlees je in de kuip hebt.

Grading

De uitgebreide versie van het Gradingsysteem vind je hier
Zelf een kijkje nemen? Check de huidige sale hier!

En verder?

Daarnaast is er ook natuurlijk de iBOOD box, onze meer dan geliefde blauwe doos met inhoud die al heel wat jaren een zware druk op onze servers legt. Maar we zouden niet anders willen! 🙂 Retouren die in goede staat zijn of waarvan de verpakking licht beschadigd is, komen vaak in een box terecht met heel veel andere mooie spullen. En in het laatste geval – afhankelijk van de situatie – gaan goederen terug naar de leverancier.

Retouren… het is een vak op zich en gelukkig hebben we er goede mensen voor. *Zwaaiend naar de afdeling RMA…*

Facebook Comments