Creëer je eigen urban jungle

Als je het ons vraagt, is het één van de leukste woontrends van de laatste tijd: de urban jungle. Vooral als je in de stad woont en geen tuin hebt (en soms geen eens een balkon!) is deze interieurtrend erg fijn. Zo zit je namelijk toch nog midden in de natuur en tussen het groen. Weten hoe je de urban jungle naar jouw huis brengt? Lees dan snel verder!

Voordat je jouw hele huis spontaan overhoop gooit en overal random planten neerkwakt, is het wel handig om te weten wat de belangrijkste elementen zijn van de urban jungle trend. Met alleen planten kom je er namelijk niet. Natuurlijk is dit een belangrijk (het belangrijkste?) element, maar er is meer!tafel met planten

De basics

Wil je echt een urban jungle, dan zal je dit overal in door moeten voeren. Het belangrijkste hierin is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, rotan, kurk, en (helder) glas. Voor highlights kun je dit afwisselen met koperen of gouden accessoires. En bij natuurlijke materialen horen ook natuurlijke kleuren. Dus: aardse kleuren zoals groentinten, bruintinten, terracotta en donkergrijs.

De planten

Natuuuuuurlijk horen er planten thuis in een urban jungle. Hoeveel? Dat maakt niet zo heel veel uit. Koop echter niet twintig dezelfde planten, maar verschillende voor een speels effect. En niet alleen verschillende soorten, maar ook verschillende formaten. Kleine plantjes voor in de vensterbank, een grote plant voor in de hoek van je kamer en planten in hangpotten (zo leuk!). En die potten? Ga voor natuurlijke materialen en kleuren,voor de echte botanische vibe.

De decoratie

Nu je urban jungle in de basis af is, komt de finishing touch. Met alleen planten en natuurlijke basics ben je er namelijk nog niet. Wel een héél eind, maar niet helemaal. Maak je interieur compleet door middel van accessoires met een botanische print. Denk hierbij aan dingen als beddengoed, kussens, handdoeken, theedoeken en plaids. Vul de lege plekken aan je muur op met toffe schoolplaten van planten en/of dieren en tadaaaa: je hebt een urban jungle!

Oh en psst, weet je nog dat balkon waarvan we in het begin zeiden dat je jezelf gelukkig mocht prijzen als je er één had? Ook die is heel geschikt om om te toveren in een urban jungle!

Facebook Comments