drie koffers met vrouw

“It’s the journey that counts, not the destination.” Bij ons start de reis dan ook bij het inpakken van de koffer(s). Afhankelijk van de bestemming en het doel van je reis, is dit een kleine koffer, een grote koffer, allebei of nog meer. Vandaag dompelen we je graag onder in de wondere wereld van koffers. Wat is het beste materiaal? Wat zijn de vereiste afmetingen? Lees verder en je komt het allemaal te weten.

Keep on rollin’

De dagen dat je je koffer gewoon aan het handvat moest dragen, zijn gelukkig al lang voorbij. Het is dan ook onzin om een koffer zonder wieltjes en telescopisch handvat te kopen. Het ontwerp van een trolley zorgt ervoor dat de neerwaartse druk van het gewicht geleidelijk verspreid wordt. Zo kun je makkelijk de trolley achter je aan trekken en ben je een stuk mobieler. Nog mobieler word je als je kiest voor een trolley met vier wielen in plaats van twee. Dan kun je de trolley plat op de grond laten staan en deze vooruit duwen. Dit is bijvoorbeeld heel handig bij smalle doorgangen.

Groot of klein?

Trolleys komen natuurlijk in allerlei formaten. Daarom kun je vaak een driedelige set kopen zodat je meteen een grote, middelgrote en kleine koffer hebt. Ga je met de auto of de trein op reis, dan doet het er niet veel toe hoe groot je koffer is. Let er wel op dat als je gaat vliegen, je altijd checkt bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij welke afmetingen die hanteert. Dit kan namelijk sterk verschillen per maatschappij.

1.      Handbagage

Over het algemeen kunnen we de afmetingen opdelen in twee groepen: hand- en ruimbagage. Laten we starten met de handbagage ofwel wat je mag meenemen in de cabine van het vliegtuig. De afmetingen die hiervoor gehanteerd worden hangen af van de grote van het compartiment boven de zitjes en/of de ruimte onder de zitjes. Is je koffer niet groter dan 55 x 40 x 23 cm? Dan heb je de meeste kans dat die bij elke luchtvaartmaatschappij in de cabine mee mag reizen.

Natuurlijk dien je ook rekening te houden met wat je wel en niet mag meenemen in je handbagage. Let hierbij vooral op de hoeveelheden vloeistof die je wilt meenemen. Alle vloeistoffen moet je sowieso opbergen in een doorzichtige tas en elke tube/flesje/potje mag niet meer dan 100 ml bevatten.

2.      Ruimbagage

Zoals de naam het al doet vermoeden, is dit de bagage die niet mee mag in de cabine maar veilig wordt opgeborgen in de onderste ruimte van het vliegtuig. De inhoud van ruimbagage kan variëren van 60 tot wel 120 liter. Daar kan dus heel wat in!

 Hard of zacht?

Ook op het gebied van materialen is er heel wat keuze. Hiervoor maken we een onderscheid tussen harde en zachte koffers. Laten we starten met die laatste optie. Een groot pluspunt van zachte koffers is dat je er meer in kwijt kunt, want het materiaal vormt zich makkelijk naar de inhoud. Natuurlijk kun je al snel het grote minpunt raden. Een zachte koffer beschermt je spullen minder goed.

Daarom gaat onze voorkeur uit naar harde koffers. Hiervoor kan er gebruik gemaakt worden van drie soorten hard materiaal: polypropyleen, ABS en polycarbonaat.

1.      Polypropyleen

Voordeel: Enorm sterk.
Nadeel: Zwaar materiaal, waardoor de trolley niet zo lichtgewicht is.

2.      ABS

Voordeel: Lichtgewicht materiaal en beter bestand tegen krassen.
Nadeel: Duurder dan polypropyleen.

3.      Polycarbonaat

Voordeel: Licht, duurzaam, flexibel en buigzaam. Dit materiaal kan ook tegen een stootje.
Nadeel: Duurder dan ABS en polypropyleen.

Met of zonder TSA-slot?

TSA is de afkorting van Transport Security Administration. Het is een veiligheidsinstantie dat is opgericht na 9/11 en gezag uitoefent over de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten. Als je naar de Verenigde Staten en Canada wil vliegen, is het aangeraden om een TSA-slot op je koffer te hebben. De medewerkers op de luchthaven kunnen namelijk je koffer ter controle openen. Als je geen TSA-slot hebt, wordt het slot van je koffer geforceerd. En dat is natuurlijk niet fijn. Bij een TSA-slot ontvang je zelf geen sleuteltje.

Ben je niet van plan om ooit naar Amerika te reizen, dan hoef je geen trolley met TSA-slot aan te schaffen. Dan kun je kiezen voor een gewoon cijferslot of sleutelslot. Indien deze niet standaard op de koffer zit, is het aangeraden om zelf een slot te kopen om je bezittingen tijdens het reizen zo goed mogelijk te beschermen.

 

Facebook Comments