houten huis in handen

Een inbraak in je huis ligt altijd op de loer en komt altijd geheel onverwacht. Leef niet meer in onzekerheid en wacht niet langer om je huis inbraakproof te maken. Met deze tips komt geen enkele inbreker je huis meer binnen!*

Tip 1: Altijd je deur op slot

Velen kennen wel de reclame van SIRE waarin wordt gewaarschuwd dat je altijd je deur op slot moet doen – ook als je maar heel even weggaat! Inbrekers kunnen namelijk heel gemakkelijk met een plastic pasje je deur open flipperen als hij niet op slot is. Neem dus even die kleine paar seconden de tijd om je deur op slot te draaien. Dat maakt het de inbreker in ieder geval een stuk lastiger.

Tip 2: Kwaliteit hang- en sluit werk

Een andere relatief makkelijke manier om je huis goed te beveiligen, is het aanschaffen van goed hang- en sluitwerk. Er is een hoop te koop maar niet alles heeft het keurmerk van ‘’veilig wonen’’. Een slot met keurmerk is moeilijker te kraken door inbrekers en wat hen daardoor veel tijd kost. Na anderhalve minuut gaat de inbreker vaak al weg, omdat het te lang duurt.

Tip 3: Buren

In het geval dat je buren hebt en daar ook een beetje een goede band mee hebt, kan je ook vragen of zij een oogje in het zeil willen houden en actie willen ondernemen bij een verdachte situatie.

Tip 4: Waardevolle spullen

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Inbrekers loeren namelijk op dure spullen en als je die spullen in het zicht hebt liggen is er dus een verhoogde kans op inbraak.

Tip 5: Social media

Laat niet weten op social media dat je op vakantie gaat. Dit is namelijk een open sollicitatie voor inbrekers om een keertje bij jou langs te komen.

Tip 6: Lichten

Maak gebruik van een schakelklok bij lampen die vanaf buiten goed te zien zijn. Stel de schakelklok op verschillende tijden en verschillende verdiepingen in, zodat het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. Je kan dit dus ook bij de tv doen. Het is verstandig om sowieso een of twee lampen op een tijdschakelaar te zetten (of je nu op vakantie bent of niet), zo valt het niet op dat de lichten in je huis ineens steeds op de zelfde tijd aan en uit gaan. Een andere tip: gebruik bijvoorbeeld de Hue-lampen vna Philips om je lampen in te stellen of vanaf een ander locatie aan en uit te doen.

Tip 7: Opklimmateriaal

Laat geen ladders of andere spullen in je tuin achter waarmee inbrekers bijvoorbeeld makkelijk op je balkon kunnen komen. Berg die spullen dus altijd goed op in je schuur of in je huis.

Tip 8: Buitenverlichting

Laat de inbreker in het licht staan door middel van verlichting die automatisch aangaat als het donker wordt of met bewegingssensor. De inbreker zal geheid schrikken wanneer het licht ineens aangaat en hij opeens in de spotlight staat. Op die manier valt het andere mensen snel op dat er iemand bij jou aan de deur staat te rotzooien, de kans dat hij gesnapt wordt is daardoor een stuk groter.

Tip 9 Ramen sluiten

Controleer als je weggaat of alle ramen en deuren gesloten zijn. Ook als je maar heel even weggaat.

Top 10: Rondslingerende spullen

Laat wat spullen rondslingeren in je huis die niet waardevol zijn maar de indruk wekken dat er wel iemand woont. Zoals speelgoed op de grond en koffiekopjes op de tafel bijvoorbeeld.

* Bij wijze van spreken hè! iBOOD is niet aansprakelijk te stellen als er toch ingebroken wordt.

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.