10 tips om mobiel te besparen

10 tips om mobiel te besparen

24 maart 2017 Uit Door Ruben Huisman

Heb je dat weer. Net in een dure maand ook weer flink over je abonnementskosten heen. Daar moet gauw verandering in komen! Met deze tips ga je nooit meer over je mobiele abonnement heen en kan je het geld gebruiken voor iets anders.

Tip 1: Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi

Internetabonnementen zijn aardig prijzig. Terwijl wifi 9 van de 10 keer altijd wel in de buurt zit. Maak dus zoveel mogelijk gebruik van wifi en zet voor de zekerheid je mobiele gegevens uit, zodat je niet onopgemerkt op je mobiele gegevens gaat.

Tip 2: 3G of 4G netwerk

Het 4G netwerk kost in principe net zoveel als het 3G netwerk. Het grootte verschil zit erin dat het met het 4G netwerk een stuk aantrekkelijker is om te gaan browsen, video’s kijken etc. omdat alles veel sneller laadt. Dus verbruik je meestal toch meer MB’s met 4G. Dus wees hier bewust van.

Tip 3: Bellen via internet

Zijn je belminuten op? Geen zorgen, er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om te bellen zonder je belminuten te gebruiken. Er staan veel applicaties die bellen via het internet mogelijk maken. Zoals WhatsApp. Dit gaat niet ten koste van je belminuten, echter kost het wel internet. Maar als je aangesloten bent op een wifinetwerk kost het helemaal niets!

Tip 4: Gebruik een datamanage app

Een datamanage app maakt je bewust van je gebruik van je mobiele gegevens zodat je precies weet waar je MB’s heengaan. Zo wordt het besparen een stuk makkelijker.

Tip 5: Maak gebruik van mobiele websites

Wanneer je toch besluit om te gaan browsen buiten een wifi-omgeving, is het aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van mobiele websites in plaats van desktopversies. Deze mobiele versies verbruiken aanzienlijk minder data dan de desktopversies.

Tip 6: Automatische synchronisatie uitschakelen

Schakel automatische synchronisatie uit via je instellingen wanneer je bijna aan het limiet van je databundel zit. Synchroniseren kun je namelijk ook handmatig doen.

Tip 7: Schakel pushberichten uit

Schakel pushberichten van apps zoals Facebook, Twitter en games uit. Dit voorkomt onnodig extra dataverbuik.

Tip 8: Schakel applicaties helemaal uit.

Schakel applicaties helemaal uit. Op de achtergrond kunnen de apps nog steeds verbinding met het internet maken en dit zorgt dus voor onnodig dataverbruik.

Tip 9: Download thuis

Download artikelen die je bijvoorbeeld in de trein naar je werk wilt lezen al thuis. Dit kan tegenwoordig ook met series en films op Netflix. Zo kan je alles lezen en kijken in de trein, én het scheelt je heel wat in je mobiel dataverbruik.

Tip 10: Verhoog je abonnement

Ga je altijd toch nog steeds over je bundel heen en gebruik je deze tips al? Denk er dan eens over na om een hoger abonnement af te sluiten. Dit doet misschien pijn aangezien je meer in de maand kwijt bent maar het bespaart al gauw als je vaak over je databundel heen gaat.

Met deze tips ga je dus nooit meer over je mobiele abonnement heen. Dus doe jezelf en je portemonnee een plezier en ga gelijk aan de slag!

Facebook Comments