Welke streamingdienst past het beste bij mij?

Welke streamingdienst past het beste bij mij?

24 maart 2017 Uit Door Ruben Huisman

Stel je voor: je bent van plan om een mooie geluidsinstallatie te kopen, alleen weet je niet welke streamingmogelijkheid het beste bij jouw wensen en behoeften past. Geen zorgen! Na deze post weet je alles over de verschillende streamingmogelijkheden en welke dus het beste bij jou past.

Bluetooth

Met bluetooth kun je apparaten met elkaar laten verbinden en gegevens draadloos aan elkaar overdragen. Bluetooth wordt ook weer onderverdeeld in verschillende classes. Hier kunnen we lang en breed over gaan praten, maar er is eigenlijk maar één class die de consument gebruikt en dat is klasse 2. Hiermee kan een draadloze verbinding tot stand komen van maximaal 10 meter. Bijna alle apparaten die nu op de markt zijn beschikken over bluetooth 4.0. Het grote verschil met de voorgaande versies is dat dit de snelste verbinding tot stand brengt en het energiezuinigst is van alle versies.

Voordelen bluetooth streamen

❤ Er kan een snelle connectie gemaakt worden;
❤ Is niet afhankelijk van apps van derden om jouw muziek af te spelen;
❤ Veel apparaten hebben bluetooth.

Nadelen bluetooth streamen

 Beperkt bereik van ongeveer 10 meter;
 Bluetooth heeft van alle drie de streamingsmogelijkheden over het algemeen het minste geluidskwaliteit.

Wifi

Muziek streamen via wifi wordt veelal gebruikt met multiroomsystemen. Hiermee kan je speakers door je hele huis laten samenwerken met behulp van wifiverbinding tussen de  speakers zelf.

Voordelen wifi streamen

❤ Mogelijkheid om speakers met elkaar te laten samenwerken;
❤ Groot bereik doordat je gebruik maakt van je wifinetwerk thuis;
❤ Hoge kwaliteit van streamen.

Nadelen wifi streamen

 Er is een netwerkverbinding vereist;
 De speakers waarmee wifi compatibel is zijn relatief duur.

Airplay

Airplay is een oplossing van Apple om bestanden van het ene apparaat naar het andere apparaat te streamen. Airplay is in feite bijna hetzelfde als een wifiverbinding, want Airplay maakt ook gebruik van jouw eigen thuisnetwerk, echter is Airplay helemaal geoptimaliseerd voor Apple en is ook alleen comptabel met Apple producten.

Voordelen Airplay

❤ Geoptimaliseerd voor Apple producten;
❤ Jouw device hoeft niet in verbinding te staan met het thuisnetwerk.

Nadelen Airplay

 Is alleen comptabel met Apple producten;
 Er is een netwerkverbinding vereist;
 De speakers die Airplay ondersteunen zijn redelijk beperkt en zijn relatief duur.

Conclusie

Vindt je het belangrijk om jouw speaker mee te kunnen nemen, om bijvoorbeeld buiten lekker te genieten van jouw beste muziek? Dan is een bluetoothverbinding van belang. Bluetoothspeakers hebben meestal een accu, waardoor het meenemen ervan ideaal is. Wanneer in je huis een vast muzieksysteem wil hebben, is een wifiverbinding raadzaam. Hiermee kan je alles perfect op elkaar laten aansluiten. Last but not least, als je echt een Apple fanboy bent dan moet je zeker Airplay gebruiken. Al ondersteunen de apparaten die Airplay hebben ook een wifiverbinding.

Facebook Comments